https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/c21hYWtwdXBpbC1ubA%3D%3D/62721fdfc5ee0/smaakpupil_gerechten_23_2022_1_20220504_084031.jpgSmaakPupil_gerechten_23_2022
Persoonlijk verhaal

Interview Chef-kok Michael van 't Hoff

04 April 2022

Onlangs hebben wij Michael van 't Hoff  gesproken over zijn werk als chef-kok en grondlegger van Smaakpupil. Voor Michael is het belangrijk dat mensen weer plezier krijgen in het eten. 

Hoi Michael, kun je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Michael van ’t Hoff en ik ben chef-kok. Ik maak graag mensen blij met eten en ik zet daarom mijn kennis en ervaring in de gastronomisch wereld in voor mensen die niet meer kunnen genieten van een maaltijd. Dankzij mijn ervaring kan ik goed aanvoelen wat wel of niet in de smaak valt. Maar wanneer iemand zijn of haar smaak kwijt is, dan is een persoonlijke aanpak de enige oplossing.

Hoe pak jij smaakverlies aan?
Eerst moet ik ontdekken welke smaken wel en niet werken, op basis daarvan kan er gecombineerd en geëxperimenteerd worden. Door te compenseren wat niet meer werkt, kan er weer smaakbeleving zijn. Voor mensen die al een moeilijke tijd doorgaan een kleine opsteker. Zo ben ik met Smaakpupil gestart op de afdeling oncologie, smaakverlies en het onvermogen normaal te kunnen eten zijn grote problemen bij deze patiënten.

“Ik combineer smaken en blijf zoeken naar de juiste prikkels om uw smaak te optimaliseren.”

Wat inspireert jou om dit te doen?
Mijn droom? Iedereen met smaakverlies opnieuw laten genieten van eten, want dat is mogelijk!
Ik heb al veel mensen mogen helpen en vaak zijn het de kleine dingen die het grote verschil maken, dit maakt het zo leuk. Ook betekent het veel voor mij dat ik als kok zoveel voor mensen kan betekenen in een moeilijke periode.

Wat vind jij van Smaakpupil?
Wat begon als een methode waar ik door middel van persoonlijk contact een smaakprofiel van patiënten opstelde, is nu een tool waarmee ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en particulieren zelfstandig aan de slag kunnen om weer met smaak te eten.

Wat is jouw favoriete smaakcombinatie?
Ik heb heel veel favoriete smaakcombinaties, maar als ik er een moest kiezen zou ik gaan voor aardbeien met basilicum en limoen.

“Als grondlegger van Smaakpupil ben ik enorm trots op het team, met het resultaat wat er nu staat werken wij aan een mooie missie.”