Interview diëtste Ariane Mahieu (BE)
“Door de chemo en de vermoeidheid die het meebrengt heb je niet zo’n zin om dingen te onderzoeken. Dus dan is het fijn dat je erachte…
Verder lezen
28 December 2021
Michael van ’t Hoff is chef-kok bij De Burgemeester in Bleskensgraaf en specialiseert zich in het koken voor mensen met een beperkte smaakbeleving, veroorzaakt door een ziekte of aandoening.
Het belangrijkste advies wat Michael geeft is: ga op ontdekkingstocht! Je smaak is veranderd, maar er zijn zeker nog veel dingen die je lekker vindt. Probeer met ingrediënten en kruiden te variëren en combineren. Voeg vooral ook structuren aan je gerechten toe. Smaak is voor iedereen persoonlijk, dus er is geen standaard recept dat iedereen lekker vindt. Je kunt wel de basis van een recept optimaliseren tot de gewenste smaak.
Tips van Michael:
Op zoek naar smaak
Bekijk in het filmpje hoe Michael samen met ex-coronapatiënt Janneke Snoeijen op zoek gaat naar gerechten en smaken die bij haar veranderde smaakbeleving passen. Janneke heeft begin maart corona gehad en toen haar reukvermogen verloren. Ze heeft nu nog steeds te maken met een vervormd reuk- en smaakvermogen.