Interview diëtiste Esther Heijkoop
“Geur- en smaakverlies speelt een enorme grote rol binnen mijn beroep, bij zeker 90% en misschien zelfs wel bij 100% van mijn cliënten…
Verder lezen
22 September 2021
Mensen gaan opzien tegen de maaltijden, terwijl het tafelmoment meerdere keren per dag juist een moment moet vormen om fijn samen te zijn. Ik vind het mooi als ik door mijn bijdrage daar weer een positieve draai aan kan geven.
In het dagelijks leven is hij chef kok bij ‘Bij de Burgemeester’ in Bleskensgraaf. Van zijn huidige werkgever krijgt hij de ruimte om zijn eigen ideeën uit te werken tot een concept. De Ridderkerker hierover: “Ik probeer op dit moment een tool te ontwikkelen, waarmee mensen die in een situatie zoals omschreven verkeren, zelf aan de slag kunnen. Makkelijk is dat niet, want ik lever op dit moment maatwerk.“
Michael stapt als kok en adviseur in in een moeilijke periode bij de klanten. Veelal door heftige ziekte zijn mensen hun smaak en/ of geur verloren. De chef-kok moet dan de trigger zien te vinden om smaak te optimaliseren. Is het net dat stukje smaakt dat ontbreekt, de ‘bite’, het krokante, een pepertje of bittertje? Michael zoekt dat uit. Door te combineren en te experimenteren kan hij achterhalen door welke smaken iemand wordt geprikkeld.